Раздел: Рисуваме Кит - ADIANAM Red Hot SoptСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Кит

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... синият кит е много приятен за рисуване. Дори за най-малките. Ще видите, че наистина е така.

Вашият кит няма да е точно като моя. Вероятно дори ще е много по-красив. Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме схемата и контурите на кита. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи на кита. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

  1. Рисуваме овал в долния ляв ъгъл - за главата. Забележете, че е голям почти до средата.
  2. Рисуваме втори овал - тесен, но висок. Рисуваме с черен молив - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показано какво точно рисуваме.
  3. Рисуваме окръжност - за опашката. Разположена е в горния десен ъгъл. Показано е със синьо къде точно рисуваме.
  4. Оформяме тялото и опашката. Ако не успеете от първия път - "изтрийте" и опитайте отново. Показано е със зелено къде и какво точно рисуваме.
  5. Вземете гумичка и внимателно изтрйте излишните неща така, че да се получи контура на тялото на кита. Показано е с лилаво какво се изтрива. Разгледайте внимателно какъв резултат трябва да постигнете.
  6. Рисуваме устата на кита и отвора, през който изхвърля вода. Показано е с червено къде и какво точно рисуваме.
  7. Рисуваме окото - по форма прилича на полумесец, но обърнат надолу. И така - два полумесеца, като вътрешния е тъмен (зеницата) и една дъгичка за вежда.
    Тук е показано със синьо къде и какво точно рисуваме.

Оцветяване

Използвайте светло-синьо за целия кит, включително и устата. С тъмно-синьо нанесете светлосенки около долната част на тялото, на опашката и долния контур на устата; а с бяло осветете горната част на главата, на гърба и горната част на опашката. С тъмно-синьо подсилете окото, добавете мигли, а с бяло - малка точица в зеницата.

Можете да добавите струйки и капки вода над главата на кита, да нарисувате море или каквото ви хрумне за фон (виж по-долу). Импровизирайте и ще получите невероятни ефекти.

Ето какво се получи при мен:

Синият кит DTH Синият кит DTH

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп