Раздел: Рисуваме Пате - ADIANAM Red Hot SoptСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Пате
(посветено на моето любимо патé)

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... малкото пате е чудесно за рисуване, а на най-малките - любимото. При това не е никак сложно, сами ще се убедите.

Вашето патенце няма да е точно като моето. Вероятно дори ще е много по-красиво. Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме схемата и контурите на патето. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. Рисуваме голяма окръжност - за цялостния контур на тялото.
 2. Рисуваме втора окръжност - за главата. Обърнете внимание, че е много по-малка. Рисуваме с черен молив - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показано какво точно рисуваме.
 3. Пак рисуваме окръжност - за оформяне на тялото. Забележете, че се допира до голямата окръжност.
  Показано е със синьо къде точно рисуваме.
 4. И отново окръжност - за горната част на тялото и опашката. Тази окръжност се допира до предишната. Показано е със зелено къде и какво точно рисуваме.
 5. Внимателно оформяме контура на тялото - да се слее с главата; рисуваме опашката. Показано е с лилаво какво точно рисуваме.
 6. Вземете гумичка и внимателно изтрйте излишните неща така, че да остане само контура на тялото и главата на патето. Разгледайте внимателно какъв резултат трябва да постигнете.
 7. Рисуваме окръжност - основата на крилото на патенцето. Показано е с червено къде и какво точно рисуваме. Изтриваме тази част от главата, която е към тялото.
 8. Рисуваме крилцето - с плавни линии. Ако не успеете от първия път - "изтрийте" и опитайте отново.
  Тук е показано със синьо къде и какво точно рисуваме.
 9. Рисуваме човката на патенцето. Показано е със зелено къде и какво точно рисуваме.
 10. Внимателно изтриваме излишното от крилото.
 11. Рисуваме малко черно оченце.

Оцветяване

 Пате DTH

Използвайте тъмно-жълто за цялото пате, светло-жълто за крилото и оранжево за човката. С оранжево нанесете светлосенки около долната и горната част на крилото, а с бяло осветете предната част на самото крило и около оченцето. Пак с оранжево потъмнете заднача част на главата и оформете бузката под окото. Разгледайте внимателно какво е показано.

Сега вече можете да украсявате вашата картинка както ви се иска - да добавите вода, да нарисувате тревичка, или облаче над главата на патето, или каквото ви хрумне за фон (виж по-долу). Импровизирайте и ще получите невероятни ефекти.

Ето какво се получи при мен:

Пате DTH

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп