Раздел: Рисуваме Слонче - ADIANAM Red Hot SoptСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Слонче

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... слончето е любимо животно за рисуване.
Не е прекалено трудно (дори за най-малките), но не е и съвсем лесно.

Вашето слонче няма да е точно като моето.
Вероятно ще е много по-красиво, или по-закачливо.
Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме схемата и контурите на слона. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи на слончето. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. Рисуваме овал в центъра - за тялото. Забележете, че е леко наклонен и голям.
 2. Рисуваме окръжност - за главата. Рисуваме с черен молив - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показано какво точно рисуваме.
 3. Рисуваме краката. Постарайте се да не са съвсем прави линии, а по ъглите да са закръглени леко. Показано е със зелено къде точно рисуваме.
 4. Рисуваме хобота и устната. Окръжността за главата ще ви помогне по-лесно да ги оформите. Показано е със синьо какво точно рисуваме.
 5. Вземете гумичка и внимателно изтрйте излишните неща така, че да се получи контура на тялото на слона. Показано е с лилаво какво се изтрива.
 6. Рисуваме големите уши на слона. Тук е показано със зелено къде и какво точно рисуваме. Може да не нарисувате точно същите, важно е да спазвате пропорцията - големи са почти колкото главата.
 7. Рисуваме опашката.

  Не се притеснявайте, ако не се получи същата. Важното е да не е много къса или прекалено дълга, а също и че е леко извита надолу. Показана е с червено как би трябвало да изглежда.
 8. Вземете гумичка и много внимателно изтрйте излишните неща така, че да се получи контура на слончето. Показано е с лилаво какво се изтрива.
 9. Сравнете вашия контур на слончето с този тук и коригирайте с гумичката ако нещо не ви харесва.
 10. Рисуваме очичките: едно по-голямо овалче, в него черната зеница, малка бяла точица в зеницата - направете я с гумичката. Обърнете внимание на наклона на долните дъгички под всяко едно от оченцата.
 11. Оформяме краката. На всяко краче по три овалчета, като изтривате излизащото извън контура.
  Показано е с кафяво.

Оцветяване

Цветът на слоновете е различен, но предимно в две гами: бежово-кафява и сиво-синя. Можете да оцветите в бежово, сиво, синьо-сиво, светло-кафяво... Изберете си какво ви харесва. аз се спрях на сиво-синия нюанс. Оцветявате цялото слонче без очите и ноктите на краката - тях боядисайте в светло-кафяво. Със синьо нанесете светлосенки в очите, а с черно или най-бре със сиво можете да дорисувате мигли и вежди на слончето.

Можете да добавите и малко розово в горната част на ушите и на устната (виж по-долу). Импровизирайте и ще направите вашия уникален вариант на слонче.

Ето какво се получи при мен:

Слонче DTH Слонче DTH

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп