Раздел: Рисуваме Таралеж - ADIANAM Red Hot SpotСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Таралеж

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... таралежчето е често рисувано животинче.
Не е прекалено трудно (дори за най-малките), но не е и съвсем лесно.

Вашето таралежче няма да е точно като моето.
Вероятно ще е много по-красиво, или по-закачливо.
Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме схемата и контурите на таралежа. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи на таралежчето. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. Рисуваме голям овал - за тялото.
  Забележете, че е разположен в горната част на листа, за да има място за крачетата.
 2. Рисуваме три дъги.
  Едната за тялото (показана е в зелено), а другите две - за главата (показани са в червено и синьо). Рисуваме с черен молив - ако е на лист, или с черен цвят - ако е на компютър.
 3. Вземете гумичка и внимателно изтрйте излишните неща така, че да се получи контура на таралежа. Показано е с лилаво какво се изтрива.
 4. Сравнете вашия контур с този тук и коригирайте с молив и гумичката ако нещо не ви харесва.
 5. Рисуваме бодлите.
  Направете го с помощта на прави линии, като се стараете да не се отдалечавате много от контура на тялото. Тук е показано с оранжево къде и какво точно рисуваме.
 6. Вземете гумичка и внимателно изтрйте тази част от големия овал така, че да останат само бодлите и дъгата. Крайният резълтат е показан със сиво.
 7. Рисуваме носа и устата.
  С две дъгички оформяме устата (показано е с червено) и с една - носа (показано е със синьо).
 8. Рисуваме крачетата.
  Не се притеснявайте, ако не се получат еднакви. Важното е да не са прекалено големи или малки и да са разположени където им е мястото. Показано е със зелено къде се рисува.
 9. Рисуваме окото.
  За целта направете един овал, леко наклонен (контура на окченцето), а в него нарисувайте друг по-малък овал (за зеницата). Зеницата е черна.

Оцветяване

 Таралежче DTH

Използвайте кафяво за тялото с бодлите, бежово за муцунката и крачетата, малко синьо в окото и розово за бузката. С черно добавете дъгичка под окото и няколко точици на муцунката.

Можете да добавите малко светлосенки, да разкрасите картинката с листенца, гъбки, тревичка (виж по-долу). Импровизирайте и ще направите вашия уникален вариант на таралежче.

Ето какво се получи при мен:

Таралежче DTH

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп