Раздел: Рисуваме Овца - ADIANAM Red Hot SpotСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Овца

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... малката овца е много приятна за рисуване. Ще видите, че е така.

Вашата овца няма да е като моята.
Тя ще е много по-хубава дори.
Ще видите! Да започваме...

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте - чертаем контурите на овцата. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да знам всичко за всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. Рисуваме овал - за тялото. Рисуваме и кръг - за главата. Главата не е долепена до тялото!
 2. Рисуваме краката.
  Рисуваме с черен молив, леко - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук е използван син цвят за да се покаже какво точно рисуваме.
 3. Рисуваме муцунката, врата и опашката. Не се притеснявайте, че не е перфектно. Тук е показано с червено какво точно рисуваме.
 4. Рисуваме вълната. Това е най-забавната част - рисувате вълнички като следвате контура на главата, врата и тялото. Колкото са по-къдрави, толкова по-хубава ще е вашата овца. Тук е показано със зелено къде и какво рисуваме.

Финна обработка, детайли и оцветяване

 1. ИЗТРИВАНЕ на излишните линии.
  Показани са в червено. И така, на работа - взимате гумичката и започвате да изтривате.
  Внимавайте с опашката и вълната.
  Вдясно е това, което трябва да получите.
 2. Рисуваме окото и ухото. Окото е мъничко кръгче, леко издължено, а ухото много прилича на листо.
  Продължавате да рисувате с черен молив. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показано къде точно рисуваме.
 3. ОЦВЕТЯВАНЕ.
  Използвайте черно за муцуната, окото, ухото, опашката и крачетата. И малко сиво за вълната.

Ето какво се получи при мен:

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп