Раздел: Рисуваме Жабче - ADIANAM Red Hot SoptСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Жабче

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... жабчето е най-веселото животинче за рисуване.

Вашето жабче няма да е точно като моето. То вероятно ще е много по-красиво. Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме контурите на жабчето. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи на жабата. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

  1. Рисуваме овал - за главата, и малко по-надолу втори овал - за тялото. Забележете, че двата овала се пресичат, а вторият е малко по-голям от главата.
  2. Внимателно изтривате дъгата от втория овал така, че главата на жабчето да е чисто бяла.
  3. Рисуваме две дъги - едната за устата, а втората - да обозначи зоната на коремчето.

    Продължавате да рисувате с черен молив. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показано къде точно рисуваме.

  4. Рисуваме очите. Не се притеснявайте, ако не успеете от първия път - внимателно "изтрийте" и опитайте отново. Рисуваме едно кръгче, в него - друго кръгче, и накрая - едно черно кръгче. Обърнете внимание на разположението на кръгчетата - те не са центрирани! Показано е със зелено къде и какво точно рисуваме.
  5. Рисуваме предното краче на жабчето. Обърнете внимание на закръглените "пръсти". Тук със синьо е показано къде точно рисуваме.
  6. Рисуваме другото предно краче. Ако рисувате на лист с молив - не се притеснявайте, че крачетата няма да са еднакви. Важното е да се стараете да си приличат. Ако рисувате на компютър - копирайте вече направеното краче и му направете огледална трансформация.
  7. Рисуваме задните крачета. Обърнете внимание от къде започват (където главата и тялото се пресичат), както и че са много по-голями от предните крачета. Тук с лилаво е показано къде точно рисуваме.
  8. Второто задно краче. Ако рисувате на лист с молив - не се притеснявайте, че крачетата няма да са еднакви. Важното е да се стараете да си приличат. Ако рисувате на компютър - копирайте вече направеното краче и му направете огледална трансформация.

Оцветяване

Използвайте жълто (за част от окото и за коремчето) и зелено (за другите части от жабчето). С малко по-тъмно зелено можете да нанесете светлосенки около долната част на главата, на крачетата и в долната част на тялото. Импровизирайте и ще получите невероятни ефекти.

Накрая с черно добавяте ноздрите над устата и трапчинки на усмивката.

Ето какво се получи при мен:

 Жабче DTH

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп