Раздел: Рисуваме Клоун - ADIANAM Red Hot SoptСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Клоун

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... клоунът е много забавен и лесен за рисуване. Дори за най-малките. Ще видите, че наистина е така.

Вашият клооун няма да е точно като моя. Той дори ще е много по-красив. Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме схемата и контурите на клоуна. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи на клоуна. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. Рисуваме окръжност в горната част на "листа" - за главата. Забележете, че центрирана в горната част на листа.
 2. Рисуваме две малки окръжности (ушите) и един голям овал (контура на ръцете). Рисуваме с черен молив, леко - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук е използван червен цвят за ушите и син за ръцете.
 3. Рисуваме с линии контура на тялото. В горната част е малко по-тесен от долната. Показано е със зелено какво точно рисуваме.
 4. Оформяне на контура. Вземете гумичка и внимателно изтрийте всички излишни линии: ушите да се слеят с главата, контура на ръцете да не пресича главата и тялото. Разгледайте внимателно какъв резултат трябва да постигнете.
 5. Рисуваме големите обувки. Не са никак трудни. Ако рисувате с молив - не се притеснявайте, че може да не са абсолютно еднакви. Важното е да се стараете да си приличат. Ако рисувате на компютър, тогава е лесно: маркирайте обувката, копирате, дублирате и завъртете огледално (зависи от програмата: може да е MIRROR, или Flip Horizontal...). Показано е с червено къде и какво рисуваме.
 6. Рисуваме яката. Тук е показано със синьо къде и какво точно рисуваме.
 7. Идва ред на копчетата и помпоните на обувките. Всичките са кръгли, но помпоните са по-голями. Показано е с лилаво къде са копчетата и със зелено къде са помпоните.
 8. Оформяне на контура. Вземете гумичка и внимателно изтрийте всички излишни линии: яката да е цяла, помпоните - също. Разгледайте внимателно какъв резултат трябва да постигнете.
 9. Рисуваме очите - големи овалчета, а в тях - малки черни (за зениците)
 10. Рисуваме големия червен нос и маската на лицето. Показано е с червено за носа и със синьо за маската.
 11. Рисуваме гооооо-лямата уста (пооказано е със зелено къде и какво), както и кичурите коса над ушите (показано е с оранжево).

Оцветяване

Използвайте бежово (за видимата част на лицето), червено (за носа и дебелия контур около устата), оранжево или светло-кафяво (за кичурите коса). За останалите части - импровизирайте и ще получите невероятни ефекти. Вашето въображение ще ви подскаже как точно да го оцветите.

Ето какво се получи при мен:

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп