Раздел: Рисуваме Бухал - ADIANAM Red Hot SoptСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Бухал

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... бухалът не е труден за рисуване.
Ще видите, че наистина е така.

Вашето бухалче няма да е като моето. То дори може би ще е много по-красиво. Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме контурите на бухала. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи на бухалчето. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. Рисуваме овал - за тялото, а отгоре - триъгълник за част от главата. Забележете, че тригълника се допира точно в горната част на овала.
 2. Рисуваме два по-малки овала за очите. Рисуваме с черен молив, леко - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук е използван червен цвят за да се покаже какво точно рисуваме.
 3. Рисуваме клюна и крачетата. Клюнът е всъщност част от триъгълник, а крачетата са съставени от малки овалчета - всяко едно от по три еднакви. Показано е със зелено какво точно рисуваме.
 4. Рисуваме крилете. Не се притеснявайте, ако не успеете от първия път - внимателно "изтрийте" и опитайте отново. Накрая добавяме две наклонени линии за да оформим част от главата. Показано е с лилаво къде и какво точно рисуваме.
 5. Рисуваме очите, завършваме главата и тялото.

  За очите - две малки кръгчета и две наклонени линии.

  За главата - една дъга и изтриване на част от правата линия.

  За тялото - две дъгички.

  Продължавате да рисувате с черен молив. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показано къде точно рисуваме.

Оцветяване

Използвайте кафяво (за част от тялото, за крилете и част от главата), бежово (за другите части от главата и тялото), червено (за клюна и крачетата), оранжево (за горната част на очите) и зелено (за зениците). С малко тъмно-кафяво можете да нанесете светлосенки около горната част на главата, под крилете до тялото и в горната част на очите, а с черно или тъмно-синьо - в долната част на очите. Импровизирайте и ще получите невероятни ефекти.

Ето какво се получи при мен:

Бухал DTH

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп