Раздел: Рисуваме Мишле - ADIANAM Red Hot SpotСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Мишле

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... мишлето е много забавно за рисуване, а на най-малките - направо любимо. При това не е никак сложно, сами ще се убедите.

Вашето мишле няма да е като моето. То ще е много по-красиво и по-весело. Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме схемата и контурите на мишока. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. Рисуваме голям овал (елипса) - за цялостния контур на тялото. Рисуваме малка окръжност - за носа. Обърнете внимание, че е симетрично разположена вляво тялото и се допира до него. Рисуваме с черен молив - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показано нослето.
 2. Рисуваме две дъги - за оформяне на тялото. Горната е по-малка, долната - по-голяма. Обърнете внимание, че са плавно се сливат с овала! Тук със зелено е показано какво точно рисуваме.
 3. Вземете гумичка и внимателно изтрйте излишните неща така, че да остане само контура на тялото и нослето. Разгледайте внимателно какъв резултат трябва да постигнете.
 4. Сега рисуваме ушите. Много приличат на капки вода. Дясното е малко по-голямо. Със синьо е показано къде точно рисуваме. В дясно уше рисуваме още една капка - вътрешната част на ушенцето (показана е с червено).
 5. Рисуваме четири краченца. Много приличат на малки саламчета. Важното е да ги групирате внимателно: две вляво и две вдясно. Показано е със зелено къде и какво рисуваме.
 6. Рисуваме очичките - две черни кръгчета с по едно малко бяло кръгченце във всяко едно от тях. Много приличат на маслинки, нали?
 7. Идва ред на опашлето. Едно черно, дълго, в края завито на спиралка опашле. Вижет до къде стига само!
  Опитайте, не е чак толкова трудно.
  Ако не се получи веднага - нали имате гумичка...
 8. Рисуваме веждите и устата - това са няколко дъгички.
  Важното е веждите да са над очичките, а устата - под нослето.
  И да не излизат извън тялото на мишлето.

Оцветяване

Мишле DTH

Е, това вече е най-лесната част. Трябва ви сиво за цялото мишле и розово за вътрешното дясно ушенце.
Не забравяйте белите точици в очичките.

Сега вече можете да украсявате вашата картинка както ви се иска - да нарисувате тревичка или сиренце, или облаче на хоризонта, или каквото ви хрумне за фон. Импровизирайте и ще получите невероятни ефекти.

Ето какво се получи при мен:

 Мишле DTH

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп