Раздел: Рисуваме Коте - ADIANAM Red Hot SoptСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Коте

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... кой не обича да рисува коте! Котето не е много лесно за рисуване, но ако се постараете, ако опитвате - ще се получи. Ще видите, че е така.

Вашето коте няма да е като моето. То дори може би ще е много по-хубаво. Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте - чертаем контурите на котето. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи на котето. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да знам всичко за всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. Рисуваме овал - за главата. Разположете овала по средата на листа (файла).
 2. Рисуваме кръг - за част от тялото на котето. Обърнете внимание, че е съвсем малко по-голям от главата, леко изнесен наляво и припокрива част от главата.
  Рисуваме с черен молив, леко - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър.
 3. Рисуваме едното краче заедно с лапичката. Не се притеснявайте, че не е перфектно. Опитвайте и ще постигнете желаното. Тук е показано с червено какво точно рисуваме.
 4. Рисуваме другото краче. То е по-малко от първото. Тук е показано пак с червено къде и какво рисуваме.
 5. Рисуваме ушенцата. Обърнете внимание, че застъпват леко главата. Ако малко се различават по форма, не се притеснявайте.
 6. Рисуваме опашката. Една дъ-ъ-ъ-ълга и леко завита опашка. Забележете, че дебелината на опашката е почти колкото долната част на лявото краче.
 7. Рисуваме очите. Това са две овалчета едно в друго, леко наклонени нагоре. Външният овал е изострен, затова ако работите на компютър, по-лесно ще го нарисувате с молив, а не чрез овал.
  Продължавате да рисувате с черен молив. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показано къде точно рисуваме.

Детайли, финна обработка и оцветяване

 1. КОРЕКЦИИ и ИЗТРИВАНЕ на излишните линии.

  Корекциите са показани в зелено. И така, на работа - взимате молива и дооформяте котето: носле, дъга за брадичката, ушенцата, съединявате главата и тялото, както и тялото и лявото краче.

  Линиите за изтриване са показани в червено. И така, на работа - взимате гумичката и внимателно изтривате: горната част на главата, както и тази, която застъпва брадичката; двете дъги на тялото - горната и долната, остават само страничните; част от крачетат в горе, където се доближават до края на тялото.
 2. КОРЕКЦИИ на очите, главата, устата и лапичките.
  Внимателно оформяте, ползвате молив и гума. Не се отказвайте, ще стане.

  Продължавате да рисувате с черен молив. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показано къде точно рисуваме.
 3. ОЦВЕТЯВАНЕ.
  Използвайте светло-кафяво за опашката, вътрешната част на ушите и долната част на краката. Вдясно са показани зоните, но при краката на котето трябва да постигнете ефекта на преливане от светлото тяло към тъмните лапи.
  Използвайте синьо за очите като не забравите, че зеницата е много по-тъмна.
  За тялото можете да ползвате много светло кафяво. За преливанията на цветовете използвате различни оттенъци на кафявото.
  Да не забравите мустачките!

Ето какво се получи при мен:

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп