Раздел: Рисуваме Калинка - ADIANAM Red Hot SoptСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме Калинка

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... калинка-малинка е чудесна за рисуване, а на най-малките - една от любимите. При това не е никак сложно, сами ще се убедите.

Вашата калинка няма да е като моята. Тя дори ще е много по-красива. Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме схемата и контурите на калинката. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. Рисуваме голяма окръжност - за цялостния контур на тялото. Рисуваме втора окръжност - за главата. Обърнете внимание, че е много по-малка. Рисуваме с черен молив - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показана главата.
 2. Рисуваме две дъги - за крилата. Обърнете внимание, че са абсолютно симетрични! Леко коригираме голямата окръжност отгоре - където се пресичат с главата. Тук със зелено е показано какво точно рисуваме.
 3. Вземете гумичка и внимателно изтрйте излишните неща така, че да остане само контура на крилцата, част от главата и от тялото на калинката. Разгледайте внимателно какъв резултат трябва да постигнете - крилата са показани с червено.
 4. Сега рисуваме две черни оченца в горния край на главата и мустачета, а край тялото - крачетата. Ако рисувате на лист с молив - постарайте се да са симетрични. Ако използвате компютър, тогава маркирайте крачето, копирайте го, дублирайте и завъртете огледално (зависи от програмата: може да е MIRROR, или Flip Horizontal...)
 5. Рисуваме черните точки на калинката.
  Отново напомням - всичко е симетрично: точките в лявото крилце са еднакви с точките в дясното.
  Ако използвате компютър - много е лесно да се постигне.
  Ако обаче е на хартиен лист - постарайте се повечко. Опитвайте, не е трудно, ще успеете.
  А и нали имате гумичка...

Оцветяване

Калинка DTH

Това вече е най-лесната част. Използвайте червено за крилцата и черно за главичката и телцето.
Не забравяйте белите точици в очичките на калинката.

Сега вече можете да украсявате вашата картинка както ви се иска - да нарисувате тревичка или голямо листо, да добавите капки вода, или облаче на хоризонта, или каквото ви хрумне за фон. Ако искате - можете да добавите белите крилца под червените... Импровизирайте и ще получите невероятни ефекти.

Ето какво се получи при мен:

 Калинка DTH

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп