Раздел: Рисуваме Забавни животни - ADIANAM Red Hot SpotСъдържание на страницата

Раздел: Уроци

Навигация на страниците в раздела

Рисуваме забавни животни

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... тук ще видите как с една заготовка и мъничко промени можете да нарисувате различни забавни животни. При това не е никак трудно, а дори забавно, сами ще се убедите.

Вашите животни няма да са като моите. Те ще са различни, но много красиви и наистина ЗАБАВНИ. Да започваме!

Вместо увод

- Ако рисувате на лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме схемата и контурите. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи. Едва след това ще доизкусуряваме, оцветяваме и разкрасяваме.

- Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. 1 2
  Разделяме листа на две (вертикална сива линия), защото основните елементи ще са симетрично разположени. Рисуваме овал (елипса) за горната част на главата, друг по-голям овал (елипса) - за муцунката на главата и кръг - за тялото. Рисуваме с черен молив - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук със синьо е показана главата, с червено - муцунката, а със зелено - тялото. Помощните линии са в сиво, а вие, ако рисувате на хартия, тогава съвсем леко маркирайте тези линии.
 2. Вземете гумичка и внимателно изтрйте долната част от горната елипса така, горната част от муцунката и от телцето така, че да остане само контура на цялата главата и на телцето.
 3. 3 4
  С плавна линия коригирайте острите чупки, които се получиха от пресичането на двете елипси на главата (показано е със зелено как да оправите контура).
 4. А сега изтрийте излишните линии с гумичка. Крайният резултат е показан в червено.
 5. 5 6
  Две малки наклонени елипси (симетрични спрямо централната линия!) оформят крачетата. Показани са в червено.
 6. A други две - лапичките. Показани са в синьо. Разгледайте внимателно какъв резултат трябва да постигнете.
 7. 7 8
  Линията на очите е показана в сиво - тя е съвсем лека, помощна линия, можете и да не я рисувате. Рисуваме по три гръгчета за всяко оченце: външен кръг, вътрешен (за ириса) и най-малкия е черен (за зеницата).
 8. Махаме помошните линии и добавяме по две мънички бели точици в оченцата. Готово!
 9. 9 10
  В горната част над оченцата добавяме веждички (показани са в сиво), а в долната част на главата - дъгичка за уста (показана е в червено).
 10. Рисуваме една по-малка окръжност в тялото - това ще е коремчето (показано е в лилаво).

  Готово! Заготовката за забавните животни е завършена, идва ред на фантазията в зависимост от това какво животинче искате да нарисувате.

Забавните животни с копитца

Прасенце DTH Теленце DTH Овчица DTH

Е, това вече е най-забавната и весела част. Всичко зависи от вашата идея и фантазия. Например, с помощта на дъгички да се оформят копитца на крачетата и горните "лапички". А с различна по големина елипса да се оформи муцунката: малка (ако ще е ПРАСЕНЦЕ), средно голяма - за ТЕЛЕНЦЕ, и много огляма - за ОВЧИЦА.

Разбира се, ушенцата също са различни: на прасенцето са леко клепнали надолу, на теленцето са хоризонтални, на овчицата приличат на листенца.

Прасенцето и теленцето имат малки овалчета за ноздри (на прасето са по-мънички). На теленцето добавете петна по тялото и главата, опашчица и рогца, а на овчицата - къдраво перчемче, езиче и розови бузки.

Забавните животни с лапички

Мече DTH Кученце DTH

Нека сега вместо копитца да нарисуваме лапички - това отново са дъгички, но по две на всяка лапичка: на долните и на горните, общо осем дъгички. Отново с помощта на дъгички рисуваме муцунката, която заедно с нослето е разположена в овал - за КУЧЕНЦЕТО и за МЕЧЕТО.

Ирисът на очичките вече не е син, а светло-кафяв. Ушишките също са различки: за мечето тоява са елипси, докато за кученцето - приличат на ушетата на прасчо, но са по-големи и по-клепнали.

Не забравяйте петната по тялото и главата на кученцето - колкото по-различни, толкова по-добре.

Маймунка DTH Панда DTH

За да оформите главата на МАЙМУНКАТА използвайте овали, които обграждат очите, както и един за долната част. Ноздрите са силно сплеснати и наклонени елипси (овали), а устичката - кръгче. Не забравяйте розовите бузки. Ушите са отново елипси като при мечето, но изнесени надолу и навътре.

ПАНДАТА е малко по-сложна: очите са малко по-надолу и по-навътре, заобиколени от тъмни петна (абсолютно симетрични). Муцунката на пандата застъпва тези петна, а ноздрите са като при маймунката, но малко по-големи. Ушите са изнесени високо нагоре.

Други забавните животинки

Патенце DTH Петленце DTH Зайче DTH

А ето какво може да се получи ако се променят долните крачета (лапички) и се добавят дълги уши, или гребенче и човчица...

Сами виждате, че с малки корекции на основната скица се получават съвсем различни животни!.

Нека долните лапички са малки и оранжеви, а вместо муцунка нарисуваме човчица. Ако се добави само малко "косичка" - получава се ПАТЕНЦЕ, ако пък добавите гребенче и разноцветни пера - готово, получи се ПЕТЛЕНЦЕ.

Дългите уши са запазена марка на ЗАЙО-БАЙО, като не забравяйте големите долни лапи, а също така нослето и дъгичките за муцунката.

Заключение

Не се спирайте, а експериментирайте - с един ескиз можете да направите различни весели и забавни животни, оставете въображението ви да определя вида животинче, а оцветяването е най-лесното. УСПЕХ!

Навигация на страницата

нагоре


Навигация чрез Бърз достъп